Karabük Valiliği himayelerinde yürütülen “TABİAT KARABÜK:Tıbbi Aromatik Bitkiler ile Araziler Taçlanıyor” projesinin yıl sonu değerlendirme toplantısı, Karabük Valisi Mustafa Yavuz’un başkanlığında Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.
Toplantıda, İl Tarım ve Orman Müdürü Çetin Ayvalık tarafından Projenin uygulama sonuçlarıyla ilgili bir sunum yapıldı. Sunumda, projenin başlangıcından itibaren gerçekleştirilen faaliyetler, 2025 üretim sezonu için planlanan projeler ve ilimizde yapılması planlanan Herbaryum Müzesi için yürütülen materyal toplama çalışmaları hakkında bilgiler verildi.
Vali Mustafa Yavuz, toplantıda yaptığı konuşmada, projenin kırsal kalkınmayı desteklemede ve bölgeye katma değerli ürünler kazandırmada önemli bir rol oynadığını ifade etti.
“İlk etapta 81 dekar olan safran üretim alanını 23,6 dekar artırarak %30’luk bir artışla 104,6 dekara, 32 dekar olan aronya üretim alanını 60 dekar artırarak %187’lik bir artışla 92 dekara, 132 dekar olan karabuğday üretim alanını ise %184 artışla 375 dekara çıkardık. Böylece 2024 yılı itibarıyla bu üç üründe 245 dekarlık üretim alanını, 326,6 dekarlık bir artışla toplamda %133 oranında artırmış bulunmaktayız.”
2024 yılı hedeflerinde ulaşılan başarıların memnuniyet verici olduğunu belirten Valimiz Mustafa Yavuz, Proje kapsamında hayata geçirilmesi planlanan Herbaryum Müzesi’nin Karabük’e önemli bir değer katacağını vurguladı. “Projede belirlediğimiz birçok hedefe ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bundan sonraki 2025 yılı hedeflerine ulaşmak için aynı kararlılıkla çalışmalarımıza devam edeceğiz.” dedi.
Tabiat Karabük Projesi’nin bölge ekonomisi, kırsal kalkınma ve turizm açısından büyük bir potansiyele sahip olduğunu dile getiren Vali Mıstafa Yavuz, projeye yönelik desteklerin önümüzdeki yıllarda da süreceğini ifade etti.
Toplantı, değerlendirme ve önerilerin alınmasının ardından sona erdi.