Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) Yönetim Kurulu Başkanı Vali Mustafa Yavuz’un katılımıyla, 2024 Yılı Yönetim Danışmanlığı ve Mesleki Gelişime Yönelik Teknik Destek Programı’nın sözleşmeleri imzalandı.
Zonguldak, Karabük ve Bartın illerinde imalat sanayinde faaliyet gösteren işletmeler için “Dijital/Teknolojik Dönüşüm, Yeşil Dönüşüm ve İhracat Kapasitesinin Artırılması” öncelikleriyle tasarlanan 2024 Yılı Yönetim Danışmanlığı Teknik Destek Programı çerçevesinde alınan 4 proje başvurusundan başarılı bulunan proje ile sözleşme imzalandı.
Kar amacı güden ve gütmeyen kurum/kuruluş ve işletmeler için “Kadın veya Genç İstihdamını Artırmaya Yönelik Mesleki Beceri ve Kapasitenin Geliştirilmesi”, “Başta Kadın Kooperatifleri Olmak Üzere Kooperatifçiliğin Geliştirilmesi” ve “Kadınların veya Gençlerin Kırsal Girişimcilik ve Nitelikli Tarımsal Faaliyetlerde Rollerinin Artırılması” öncelikleriyle tasarlanan, 2024 Yılı Mesleki Gelişime Yönelik Teknik Destek Programı kapsamında Mayıs-Haziran döneminde alınan 5 başvurudan başarılı bulunan proje ile sözleşme imzaladı.
Başarılı olarak değerlendirilen 2 projenin sözleşmeleri, Vali Mustafa Yavuz, Karabük TSO Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz ve Karabük OSB Müdürü Alper Tolga Saka arasında imzalandı.
BAKKA Genel Sekreteri Lutfi Altunsu, program ve projeler hakkında genel bir bilgilendirme yaptıktan sonra, teknik desteğin yararlanıcılara sağlayabileceği avantajlar ve bölgeye sunduğu katkılar konusunda değerlendirmelerde bulundu. Altunsu, programlara yılsonuna kadar başvuru alınmaya devam edileceğini hatırlatarak; geçmiş dönemlerde tamamlanan projelerin etkilerinden bahsetti.
Yönetim Kurulu Başkanı Vali Yavuz, teknik destek programlarının etkilerine dikkat çekerek; bölge işletmeleri ve kurumlarının kurumsal ve yönetsel kapasitelerini artırabilmeleri adına programdan faydalanmalarının önemini vurguladı.
Mesleki Gelişime Yönelik Teknik Destek Programı
Haber Yazarı: İhlas Haber Ajansı