Karabük Valisi Mustafa Yavuz, Eğitim Kenti Karabük Projesi kapsamında, 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Birinci Kanaat Dönemi’ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Vali Mustafa Yavuz, yaptığı açıklamada şu ifadelerde bulundu: “Eğitim Kenti Karabük Projesi, Valiliğimizin himayelerinde; şehrimizin eğitim vizyonunu şekillendirmek, eğitim kalitesini daha da artırmak ve gençlerimizi en iyi şekilde geleceğe hazırlamak amacıyla hazırlanmıştır.
Proje kapsamında, gençlerimize bilim, sanat, spor ve teknoloji alanlarında geniş fırsatlar sunarak, çocuklarımızın tüm yeteneklerini keşfetmelerine yardımcı olmayı hedefliyoruz. Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak ve çocuklarımızın her alanda en iyi eğitimi almasını sağlamak birinci önceliğimizdir.
2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı’nın başından itibaren, projedeki pek çok alt hedefe şimdiden ulaşılmış durumda. Bu hedeflerin gerçekleştirilmesi, Karabük’ün sadece bir eğitim kenti değil, aynı zamanda ‘Eğitimde Marka Şehir’ olma hedefine büyük katkılar sağladığı inancındayız.”
Birinci Dönemde Eğitim Kenti Karabük Projesi Kapsamında 1.343 Etkinlik Gerçekleştirildi.
Eğitim Kenti Karabük Projesi’nin alt proje başlıklarıyla ilgili olarak gerçekleştirilen çalışmalarda tatmin edici düzeydedir.
Akademik Başarıyı Artırmaya Yönelik Çalışmalar kapsamında; Öğrencilerimizin akademik başarılarını desteklemek amacıyla öğretmenlerimiz tarafından günümüz teknolojilerinin kullanıldığı 328 farklı etkinlik ve materyal öğrencilerimizin kullanımına sunulmuştur. Yapay zeka teknolojileri, eğlenceli matematik atölyeleri ve fen deneyleri bu çalışmalardan bazılarını oluşturmaktadır. Örneğin; Matematik Olimpiyatları’nda öğrencilerimiz 3 bronz, 1 mansiyon ve 5 başarı ödülü kazanmıştır.
Eğitim Paydaşlarının Eğitimi başlığında ise; Toplam 160 kurs açılmış, bu kurslarda 3.966 öğretmenimiz yeni yöntem ve yaklaşımları öğrenme fırsatı bulmuştur. Ayrıca, Karabük Üniversitesi öğretim üyelerinin de katılımıyla liderlik, motivasyon ve akademik başarıyı artırma stratejileri üzerine etkinlikler düzenlenmiştir. Velilerimize yönelik ise; erken çocukluk eğitimi ve öğrenci psikolojisi konularında bilgilendirme konferansları gerçekleştirilmiştir.
Demir Kod Alt Projesi kapsamında ise; İl genelinde siber güvenlik, yazılım ve donanım konularına odaklanan toplam 54 etkinlik düzenlenmiştir. Ayrıca, TEKNOKARABÜK yarışmasına yönelik öğrenci takımları oluşturulmuş ve başvurular tamamlanmıştır.
Yabancı Dil Karabük’e Yabancı Değil projesi kapsamında; dinleme, yazma, konuşma ve anlama odaklı 87 etkinlik düzenlenmiştir. Bu çalışmalarla öğrencilerimize İngilizceyi yaşayarak öğrenme ortamları sağlanmıştır.
Değerlerim Uygulaması kapsamında da; toplumsal değerlerin yanı sıra milli ve manevi değerlerin öğrencilere kazandırılması amacıyla 177 etkinlik gerçekleştirilmiştir.
Mesleki Eğitim Çalışmaları Alt Projesi kapsamında ise; Herkesin Bir Mesleği Olmalı anlayışıyla istihdam odaklı 83 faaliyet düzenlenmiş, sanayi kuruluşlarıyla iş birliği protokolleri imzalanmıştır. Bu kapsamda 68 meslek lisesi öğrencimize 1.500 TL burs imkanı sağlanmıştır.
Okuyorum, Öğreniyorum Alt Projesi ilede; öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla 37 bin kitap dağıtılmıştır. Öğrencilerimiz bu kitapları sınıflarında 3 kez değiştirmişlerdir.
Kültürel, Sanatsal ve Sportif Faaliyetler kapsamında ise; öğrencilerimizin kültürel ve sanatsal yönlerini geliştirmek, sosyal becerilerini artırmak ve sportif faaliyetlere katılımlarını desteklemek amacıyla 399 etkinlik düzenlenmiştir. Ulusal ve uluslararası yarışmalarda öğrencilerimiz toplam 26 başarı elde etmiştir.
Valimiz Mustafa Yavuz konuşmasını şu sözlerle tamamladı:
“Eğitim Kenti Karabük Projesi’nin başarıyla uygulanmasına katkı sağlayan tüm kurum ve kuruluşlarımıza, eğitimcilerimize ve kıymetli ailelerimize teşekkür ediyorum. Hep birlikte çalışarak Karabük’ü eğitimde marka şehir haline getirmeye devam edeceğiz.”